Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı

Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı

Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı

 

Sağlığın ve Lezzetin Buluştuğu Nokta

 

•    Erken hasat Zeytinyağı ne demek? Erken hasat tanımı zeytinin işlendiği dönemi tanımlamaktadır. Zeytin henüz kararmadan yemyeşilken sıkılırsa Erken hasat bir zeytinyağı; zeytin karardıktan sonra sıkılırsa olgun hasat bir zeytinyağı elde edilmiş olunur. Zeytinin yeşilken sıkılmasıyla elde edilen zeytinyağı besleyicilik ve antioksidan özellikleri bakımından çok kıymetli olup değerli bir yağdır.

 

•   Zeytin karadıkça daha çok yağ çıkar ama besleyiciliği zayıflar. Erken hasat yapılırken zeytinin toplanır toplanmaz bekletilmeden sıkılması, makinenin ısıtılmaması, zeytinin soğuk sıkım olarak işlenmesi, çok fazla yoğurulmaması besleyiciliğini korumaktadır. Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağındaki bu özel üretim süreci, zeytinyağına eşsiz bir aroma, tat ve besin değeri kazandırır. Salatalar, soğuklar başta olmak üzere çiğ tüketim ve sabahları içmek için çok idealdir. İçimlik zeytinyağı denilen yağlar bu gruptaki yağlardır. 


Neden Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı?

 

•    Daha Fazla Polifenol: Yeşil zeytinler, olgunlaşmış yani kararmış zeytinlere göre daha yüksek miktarda polifenol içerir. Polifenoller, güçlü antioksidan özelliğiyle bilinen ve vücudu serbest radikallere karşı koruyan bileşiklerdir.

 

•    Yoğun Aroma ve Tat: Yeşil zeytinlerin kendine özgü otantik tadı, yüksek meyvemsi kokusu ve aroması, erken hasat zeytinyağına yansır. Bu sayede salatalarda ve soğuklarda iştah açar daha keyifli ve lezzetli tüketilir. 

 

•    Daha Düşük Asitlik: Erken hasat zeytinyağı, genellikle çok daha düşük asitliğe sahiptir. Zeytinyağı ne kadar düşük asitli ise o kadar kıymetlidir. En düşük Daha düşük asidite daha sağlıklı bir yağdır. .


Soğuk Sıkım Yöntemi Neden Önemli?

 

Zeytinlerin 27 derecenin altında sıkılması yönteminde zeytinin ısıtılmadan düşük ısıda işlenmesiyle içindeki vitaminler, mineraller ve diğer besin değerleri daha iyi korunur. Soğuk sıkım yönteminde zeytin daha az işlendiği zeytinyağının doğal aroması ve tadı bozulmaz, meyvemsiliği ve besleyiciliği korunur.

 

Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağının Vücuda Faydaları

 

•    Kalp Sağlığı: Polifenoller sayesinde kalp sağlığını destekler, kötü kolesterolü düşürür ve kan damarlarını korur.


•    Antioksidan Özelliği: Vücudu serbest radikallere karşı koruyarak yaşlanmayı yavaşlatır ve kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltır.


•    Bağışıklık Sistemini Güçlendirir: İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.


•    Cilt Sağlığı: Antioksidan özelliği sayesinde cildin gençleşmesine ve yenilenmesine yardımcı olur.


•    Sindirim Sistemi Sağlığı: Sindirim sistemini düzenler ve bağırsak sağlığını destekler.


Erken hasat zeytinyağı nasıl Seçilir ve Tüketilir?


•    Analiz raporu olan Ürünler: Güvenilir işletmelerde üretilmiş, Uluslararası akreditasyonu olan laboratuvarlardan alınmış analiz raporu olan, zeytinin işlenme koşulları kadar, saklama ve ambalajlama koşullarında da gereklilikleri yerine getiren markaların erken hasat zeytinyağı tercih edilmeli. Hijyenik ortamlarda üretilmeyen, işletme kayıt belgesi olmayan markaların ürünleri faydadan çok zarar sağlar. 


•    Koyu renk  Cam Şişeler veya laklı Tenekler : Zeytinyağını, güneş ışığından koruyan koyu renkli cam şişelerde  veya tenekelerde satın almayı tercih edin. Plastik ambalajlar zeytinyağı kullanımı için kesinlikle uygun değildir. Zeytinyağı asitli bir gıda olduğu için plastik ile tepkimeye girer ve zamanla plastik zeytinyağına işler. Buda farklı sağlık sorunlarına yol açar.


•    Serin ve Kuru Yerlerde: Zeytinyağını ısı ve ışıktan koruyarak serin ve kuru bir yerde muhafaza etmek gerekir. Özellikle kapağı açıldıktan sonra kullanım sonrası hava ile teması mümkün olduğu kadar kesilmeli ve bir sonraki kullanıma kadar ağzı sıkıca kapatılmalı. 


•    Salatalarda, Yemeklerde ve Tatlılarda: Erken hasat zeytinyağını, salatalarda, soğuklarda ve çiğ tüketimde başta olmak üzere tüm yemeklerde ve hatta tatlılarda kullanabilirsiniz. Besleyiciliğini korumak için mümkün olduğu kadar ısıtılmadan tüketilmeli. 


•    Günde 2-3 Yemek Kaşığı: Sağlık sorunu olmayan bir birey günlük ortalama 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı tüketebilir.

 

Green Amour'un tüm üretim süreçlerinden emin olduğu, doğaya saygılı ve yarınlara sorumlu bakış açışıyla üretilen erken hasat soğuk sıkım %100 Naturel Sızma Saf Zeytinyağlarını https://www.greenamour.com sayfamızdan 7/24 online sipariş verebilirsiniz.

Etiketler: Erken hasat soğuk sıkım zeytinyağı
Ekim 18, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR